Agenda

Wijziging agenda: Normaliter stond er op 25 maart – de 130e verjaardag van de auteur – een literair herdenkingsmoment op de affiche in de Koolputten te Waasmunster. Omwille van de blijvende perikelen rond corona hebben wij beslist om de activiteit te verdagen naar later datum. Als troost bezorgen wij onze leden een prentkaart met een pracht van karikatuur, getekend door Roger Boutens en in maart 1946 uitgegeven naar aanleiding van de 55e verjaardag van de literator. Deze herdruk memoriseert nu zijn 130e geboortedag. Niet-leden kunnen op aanvraag ook een kaart bekomen door storting van €2,50 op rekening BE57 7380 4195 3835 met vermelding Prent.

Ook zijn we bezig met de heruitgave van de novelle Van de goede moordenaar. De Hamse kunstenaar Herman Claus is volop aan het ontwerpen, zowel naar vormgeving, lettertypes als illustratief.

Wij focussen ons vooral op de memorabele Filip De Pillecyn-herdenkingsdag die gepland is op 26 september in het Kasteel van Hamme.

Daarnaast tekenen wij eveneens een tentoonstelling uit als een soort van update 130 jaar Filip De Pillecyn in relatie met Hamme.