Neerslag van een literair en artistiek evenement, dat geboortejaar en sterftejaar overspant.
21 dichters en beeldend kunstenaars over leven en werk van de schrijver
ISBN 978 90 81796 910

Deze bundel werd gerealiseerd in opdracht van het Filip De Pillecyncomité en voorgesteld op 31 augustus 2012 in de expositieruimte van The Watered Bamboo Art Gallery te Hamme.

Op 25 maart 2011, de 120ste geboortedag van Filip De Pillecyn, werd de eerste fase van dit unieke project afgewerkt. Namelijk 21 literaire overpeinzingen door 17 dichters en essayisten vormden het antwoord op onze vraag om de leef- en denkwereld van de  Hamse schrijver als inspiratiebron te laten fungeren voor nieuw werk. Het werd hun persoonlijke interpretatie van zijn oeuvre, het land van De Pillecyn en zijn mensen achter de dijk. Na de voorlezing werden al deze literaire gedachten als richtsnoer aangereikt aan beeldend kunstenaars en kunstfotografen. Filip De Pillecyn als spilfiguur. De eigen wereld van taalbeeld en beeldtaal heeft met een verrassende veelzijdigheid in vorm en inhoud dan ook een eigengereide gestalte gekregen. De neerslag hiervan is vertaald in een kunstcahier, precies 50 jaar na zijn overlijden op 7 augustus 1962. Een passend huldeblijk aan onze Vlaamse Van Schendel, aan de Prins der Nederlandse letteren – twee welsprekende titels waarmee men de uitzonderlijke stilistische kwaliteiten van De Pillecyn indertijd heeft gekarakteriseerd.

Er is dichtwerk opgenomen van o.a. Etienne Colman, Staf De Wilde, Norbert De Beule, Frans Boenders, Christina Guirlande, Roland Jooris, Lut De Block, Patrick Lateur,  Bart Plouvier, Lieve Van Impe, Cecile Van Camp, Patrick Auwelaert. Voor het beeld zorgden onder meer Patrik Rogiers, Luc Verbist, Marleen Van Moere, Annette Defoort, Frans Van Kerckhove, Els Vos, Lode Laperre, Carl Jacobs, Annie Derkinderen, Guido Mariman, Marie-Claire Ceyfs, Rika Van Dycke en Jef Paepen.

 

Bestellen

De dichtbundel (in beperkte oplage uitgegeven) kost € 20 (+ € 5 verzendingskosten)
De bestelling kan geplaatst worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.